Jdi na obsah Jdi na menu
 


PORTISHEAD

18. 5. 2007

Portishead je trip hopová skupina z Bristolu ve Spojeném království, pojmenovaná po malém městě Portishead vzdáleném asi 19 km západně od Bristolu.

Skupinu založili roku 1991 multi-instrumentalista Geoff Barrow a zpěvačka Beth Gibbons. Barrow už předtím spolupracoval s dalšími trip hopovými hudebníky, skupinou Massive Attack a Trickym, a rozhodl se svůj projekt pojmenovat po svém rodišti.

[editovat] Diskografie

  • Singly:
    • 1995 Glory Box
    • 1995 Sour Times
    • 1997 All Mine
    • 1997 Over
    • 1998 Only You

Portishead jsou uz dávno moje oblíbená kapela. Přidávám odkaz na píseň, na kterou mám sice trpký, ale asi nejhlubší vzpomínky. http://www.youtube.com/watch?v=pzananVefh0&mode=related&search=

zajímal by mě váš názor...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

2 Bru

(Manndarinne, 20. 5. 2007 13:29)

mrkni na tohle:http://www.youtube.com/watch?v=vs1DX32t38c jsou to teda Radihead, ale ten klip sem videla nekdy pred lety a vazne me to dostalo:) to sem je este ani neznala

The blackness of darkness forever

(bru, 18. 5. 2007 18:13)

http://www.youtube.com/watch?v=2Tz3rWWuWO4
zde wandering star....

.....

(bru portishead lover, 18. 5. 2007 18:05)

tak Over neznám, ale je opravdu krásná...mě nejvíc chytla asi Wandering star, dokáže mě rozplakat...sednou mi momentálně do nálady...hned si je jdu pustit...